Pavlos Giannakopoulos Turnuvası Analizi
14.09.2021 - 15:07

Pavlos Giannakopoulos Turnuvası Analizi

Atina’da düzenlenecek hazırlık turnuvalarından Pavlos Giannakopoulos turnuvası, 18-19 Eylül tarihlerinde basketbolseverlerle buluşacak. Anadolu Efes, Panathinaikos, Ulm ve Partizan’ın katılacağı turnuvada basketbolseverleri nelerin beklediğini ve turnuvanın yayıncısını mercek altına aldık.

Basketbolda sezon Eylül ayının sonu itibarıyla resmi olarak başlayacak. Euroleague heyecanının başlamasının ardından yerel ligler de Ekim ayında basketbolseverlerle buluşacak. Yeni sezona hazırlanan dev kulüplerse hazırlık maçlarına devam ediyor. Son dönemde ilgi çekici turnuvalarda boy gösteren takımların bu haftaki durağı Atina. Pavlos Giannakopoulos turnuvasında; Anadolu Efes, Panathinaikos, Partizan ve Ulm yer alacak. 

Cumartesi Yarı Final Maçları Oynanacak


Cumartesi günü yarı final maçlarıyla turnuva başlayacak. Ulm-Anadolu Efes ve Panathinaikos-Partizan mücadelelerinin ardından Pazar günü üçüncülük ve final maçıyla turnuva sona erecek.

Cumartesi
17.00 Ulm-Anadolu Efes
20.00 Panathinaikos-Partizan

Pazar
17.00 3’üncülük maçı
20.00 Final

Favori Anadolu Efes


Sezon öncesinin en prestijli turnuvalarından Pavlos Giannakopoulos turnuvasında favori, son Euroleague şampiyonu Anadolu Efes. Güçlü ekiplerin yer alacağı turnuvada takımların son durumuna bir göz atalım.

Anadolu Efes: Geçtiğimiz sezonu Euroleague şampiyonu olarak tamamlayan temsilcimiz Anadolu Efes, kadrosunu büyük ölçüde korudu. Barcelona ile anlaşan Sertaç Şanlı yerine Filip Petrusev kadroya dahil oldu. Oynadığı tüm hazırlık maçlarını kazanan Anadolu Efes’te kadro bize göre son kez bir arada. Önümüzdeki sezon bu kadronun tamamen dağılacağını tahmin ediyoruz.

Euroleague’in belki de en akıcı basketbolunu oynayan ve bunu hazırlık maçlarında da devam ettiren Anadolu Efes, Pavlos Giannakopoulos turnuvasının favorisi. Anadolu Efes’teki tek sorun kadronun bir yıl daha yaşlanması.

Ulm: Geçtiğimiz sezon Almanya’da yarı final oynayan ve Alba Berlin’e kaybeden Ulm, bu sezon Eurocup’ta boy gösterecek. Tempolu basketbol oynama geleneği bulunan ve geçtiğimiz sezon yüksek tempoda oyunlar oynayan Ulm, Pavlos Giannakopoulos turnuvasında da yine yüksek tempoda basketbol izletecek. Özellikle Anadolu Efes karşılaşmasında temponun normal sezon seviyesi kadar yüksek olmasını bekliyoruz.

Panathinaikos: Darüşşafaka forması da giyen Jeremy Evans’ı kadrosuna katan Panathinaikos, bu sezon biraz daha iddialı olmak istiyor ama kurulan kadro gelecek için çok umut vermiyor. Okaro White, Daryl Macon gibi isimleri de kadrosuna katan Panathinaikos, Hezonja ve Mitoglou’yu kadrosunda tutamadı. Turnuvada final için iddialı gözükse de uzun vadede Panathinaikos için işlerin iyiye gitmesi çok kolay değil.

Partizan: Obradovic yönetiminde çok iyi bir kadro kuran ve geçtiğimiz hafta Istanball Cup’ta boy gösteren Partizan, iyi sinyaller veriyor. Kadrosu Euroleague seviyesinde olan Partizan’ın Panathinaikos’a kolay teslim olmayacağını tahmin etmek çok da zor değil. Sezonun geri kalan kısmında da oynadıkları her kulvarda iddialı olmalarını bekliyoruz.

Pavlos Giannakopoulos Turnuvası Hangi Kanalda?


Pavlos Giannakopoulos turnuvasının yayıncısı geçtiğimiz günlerde belli oldu. Turnuvadaki tüm karşılaşmalar S Sport Plus platformunda futbolseverlerle buluşacak. Cumartesi 17.00’de başlayacak basketbol serüvenini S Sport Plus platformundan takip edebilirsiniz.

Facebook
Twitter
Instagram
Mobil Uygulamalar
Android