2021/22 NFL Sezonu Analizi
07.09.2021 - 14:52

2021/22 NFL Sezonu Analizi

NFL’de yeni sezon heyecanı 10 Eylül gecesi 03.20’de oynanacak Tampa Bay Buccaneers-Dallas Cowboys mücadelesiyle başlayacak. Geçtiğimiz sezon Covid-19 sebebiyle oldukça sorunlu geçen NFL’in yeni sezonda daha eğlenceli geçmesi bekleniyor. Şubat ayında gerçekleşecek Super Bowl ile sona erecek yeni NFL sezonunu sizler için mercek altına aldık.

32 takımın şampiyonluk için mücadele edeceği NFL’de geçtiğimiz sezon Tampa Bay Buccaneers, Kansas City Chiefs’i mağlup ederek mutlu sona ulaşmıştı. Yeni sezonda da kadrosunu tamamen koruyan Tampa Bay Buccaneers, 44 yaşındaki yıldız Quarterback Tom Brady ile şampiyonluk hedefliyor. Eğlenceli geçmeye aday yeni sezonda şampiyonluk adaylarına ve maçların yayınlanacağı platformlara bir göz atalım.

NFL American Football Conference


İki konferansa ayrılan NFL’de AFC’de yine öne çıkan takım Kansas City Chiefs. Bununla birlikte tek favori Chiefs değil. Cleveland Browns, Buffalo Bills ve Baltimore Ravens’ın da üst sıralarda olması bekleniyor. Bu 4 ekibi zorlayacak ekip ise muhtemelen Denver Broncos olacak.

Kansas City Chiefs: Bir takımda Patrick Mahomes gibi bir silah varsa zaten otomatik olarak iddialı olunuyor. Geçtiğimiz sezonun Super Bowl finalisti Chiefs de bu sezonun en güçlü favorilerinden biri. Orlando Brown Jr ve Joe Thuney gibi iki önemli ismi kadrosuna katan Chiefs, yeni sezonda sakatlık sorunu yaşamak istemiyor. Özellikle geçtiğimiz sezonun son bölümünde yaşadıkları sorunlar yüzünden belki de şampiyonluktan olmuşlardı. Ayrıca Clyde Edwards-Helaire’in gelişimini nasıl sürdüreceğini izlemek de oldukça eğlenceli olacak.

Buffalo Bills: Hücumda potansiyeli son derece yüksek olan Buffalo Bills’i izlemek oldukça keyifli olacak. Zira ligin en iyi Quarterback’leri arasında yer alan Josh Allen önderliğinde önemli işlere imza atacaklar. Savunma performanslarını ne kadar yukarı çıkarabilecekleri, onların sezonu için belirleyici olacak.

Cleveland Browns: Rakiplerin hücum gücüyle başa çıkmaları çok kolay görünmüyor. Öte yandan bütün takım %100’ünde olursa sürpriz potansiyelleri var. Anthony Schwartz, Donovan Peoples-Jones ve diz sakatlığından kurtulmaya çalışan Odell Beckham Jr’ın performanslarıyla iyi bir normal sezon geçireceklerdir. Sonrası biraz soru işaretleri barındırıyor.

Baltimore Ravens: Sezonun iddialı ekiplerinden Ravens’ın iyi bir normal sezon geçirmesi bekleniyor. Diğer yandan JK Dobbins’in sakatlığından nasıl etkilenecekleri de merak konusu. Ayrıca Justic Till’in de aşil sakatlığı sebebiyle sezonun başını kaçıracağı öğrenildi. En azından sezon başlangıcı itibarıyla Lamar Jackson’ın üzerindeki baskı fazla olacak. Her şeye rağmen normal sezonu en fazla 4-5 yenilgi ile geçireceklerini tahmin ediyoruz. Aynı Browns’da olduğu gibi normal sezon sonrası soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Denver Broncos: Sezonun sürpriz yapma potansiyeli olan en önemli ekiplerinden biri Denver Broncos. Yeniden yapılanırken oldukça iyi bir iş çıkaran Broncos, en hızlı isimlerden Von Miller ve Bradley Chubb’a sahip. Bunun yanında çaylak Patrick Surtain II’nun da performansının üst düzey olması bekleniyor. Her şeye rağmen işlerinin çok kolay olmadığını da söylemek gerek.

NFL National Football Conference


NFC’de geçtiğimiz sezon mutlu sona ulaşan Tampa Bay Buccaneers en güçlü favori olarak Amerikan Futbolu tutkunlarının karşısında. Kadrosunu koruyan Buccaneers’ın rakipleri Green Bay Packers, LA Rams, San Francisco 49ers ve Seattle Seahawks olacak.

Tampa Bay Buccaneers: Ligin belki de en iyi savunma takımı olan Tampa Bay Buccanerrs, yeni sezonda kadrosunu tamamen korudu. Tom Brady önderliğinde yine şampiyonluk hedefleyen Buccaneers, bu sezon da savunma performansıyla öne çıkacak gibi.

Green Bay Packers: Aaron Rodgers önderliğinde bu sezonu iyi geçirmeyi planlayan Green Bay Packers, bu sezonun iddialı ekiplerinden biri olacak. Eğer Rodgers ile anlaşma sağlanamasaydı muhtemelen farklı şeyler konuşulacaktı. Diğer yandan bu sezon başarı gelmezse Packers’ın farklı bir yola girmesi bekleniyor. Packers için kritik bir sezon kapıda.

Los Angeles Rams: Sezona Matthew Stafford takasıyla giriş yapacak olan Rams, bir anda iddialı konuma geçti. Bu takasla birlikte Buccaneers’i zorlaması beklenen Rams’in halen birçok eksiği bulunuyor. Öte yandan Stafford önderliğinde Rams’i izlemek sezon boyunca oldukça keyifli olacak.

San Francisco 49ers: Şampiyonluk için yeterli bir kadroya sahip olduğunu düşünen ekiplerden biri de San Francisco 49ers. Onların sezonunda belirleyici nokta Trey Lance’in baskıyı ne kadar kaldırabileceği olacak. Eğer Lance’in gelişimi devam ederse kendilerini umdukları noktaya yaklaşmış olarak görebilirler.

Seattle Seahawks: Rakip oyun kurucular üzerinde baskı kurarak iyi bir savunma planı oturtan Seattle Seahawks, bu sezon da kaldığı yerden devam etmek istiyor. Normal sezonu iyi geçirmesi beklenen Seahawks’ın normal sezon sonrasında neler yapacağını kestirmek ise çok kolay değil. 

NFL 2021/22 Sezonu Hangi Kanalda Yayınlanacak?


Geçtiğimiz sezonla birlikte NFL’in Türkiye yayın haklarını Saran Group satın aldı. Bu sezon da karşılaşmalar S Sport 2 ve S Sport Plus platformunda olacak. Her Pazar gecesi iki maç, Monday Night Football, tüm playoff maçları ve Super Bowl’u Amerikan Futbolu tutkunları S Sport 2 ve S Sport Plus’ta takip edebilecek.

Saran Group, yeni sezonda NFL özel programlarına da devam edecek. Geçtiğimiz sezon ilgi çeken programlarla birlikte NFL heyecanını S Sport 2 ve S Sport Plus’ta yaşayabileceksiniz.

Futbolun Şehirleri Her Perşembe beIN Sports HD 1’de
Futbolun Şehirleri Her Perşembe beIN Sports HD 1’de
beIN Sports’un sevilen programı Futbolun Şehirleri, her Perşembe beIN Sports HD ...

Lig Merkezi Her Hafta Sonu beIN Sports Haber’de
Lig Merkezi Her Hafta Sonu beIN Sports Haber’de
beIN Sports’un liglerdeki son durumun mercek altına alındığı programı Lig Merkez ...

Final Her Salı beIN Sports HD 1’de
Final Her Salı beIN Sports HD 1’de
Süper Lig’de geride kalan haftanın değerlendirildiği Final programı, her Salı gü ...

Spor Gazetesi Hafta İçi Her Gün 11.00’de Tivibu Spor’da
Spor Gazetesi Hafta İçi Her Gün 11.00’de Tivibu Spor’da
Tivibu Spor’un sevilen programı Spor Gazetesi, hafta içi her gün 11.00’de futbol ...

Kuşak Çatışması Her Çarşamba 21.00’de beIN Sports HD 1’de
Kuşak Çatışması Her Çarşamba 21.00’de beIN Sports HD 1’de
beIN Sports’un sevilen programı Kuşak Çatışması, her Çarşamba 21.00’de izleyicil ...

Kaleci ve Golcü Her Çarşamba 20.00’de beIN Sports HD 1’de
Kaleci ve Golcü Her Çarşamba 20.00’de beIN Sports HD 1’de
beIN Sports’un ilgi çekici programlarından biri olma yolunda ilerleyen Kaleci ve ...

Önder Özen ve Emre Özcan Socrates Dergi’de Türk Futbolunun Sorunlarına Değinecek
Önder Özen ve Emre Özcan Socrates Dergi’de Türk Futbolunun Sorunlarına Değinecek
Socrates Dergi, Youtube’da özel bir seriye başlayacağını duyurdu. Her Cuma günü ...

Muhabir Masası Her Perşembe beIN Sports HD 1’de
Muhabir Masası Her Perşembe beIN Sports HD 1’de
beIN Sports’un 2021/22 sezonuyla birlikte imza atmaya başladığı programlardan Mu ...

beIN Manşet Hafta İçin Her Gün beIN Sports Haber ve beIN Sports HD 1’de
beIN Manşet Hafta İçin Her Gün beIN Sports Haber ve beIN Sports HD 1’de
beIN Sports’un sevilen programı beIN Manşet, hafta içi her gün saat 11.00’de beI ...

beIN Tenis Her Pazartesi 15.00’te beIN Sports Haber’de
beIN Tenis Her Pazartesi 15.00’te beIN Sports Haber’de
beIN Sports’un yeni programlarından beIN Tenis, yaklaşık 2 ay önce yayın hayatın ...
Facebook
Twitter
Instagram
Mobil Uygulamalar
Android